Vandaag

DE PROEFKOLONIE PORTRETTEN | Wouter Jansen

DE PROEFKOLONIE PORTRETTEN | Wouter Jansen

In het najaar van 2015 zijn de eerste voorbereidingen gestart voor het fotografie project de PROEFKOLONIE PORTRETTEN van fotograaf Wouter Jansen. Langs een afwisselende route in de omgeving rond Frederiksoord worden 30 portretten van nakomelingen van kolonisten geplaatst. Stichting KiK heeft zich samen met de provincie Drenthe en de Maatschappij van Weldadigheid aan dit project en de daarmee samenhangende ontwikkelingen rond de Drentse voormalige Koloniën verbonden.

De Koloniën van Weldadigheid zijn genomineerd om in 2018 te worden opgenomen op de UNESCO werelderfgoedlijst. De Maatschappij wil door een meerjarige samenwerking aan te gaan met Stichting KiK het verbeelden en daarmee beleefbaar maken van de paupergeschiedenis van de Drentse Koloniën van Weldadigheid. Stichting KiK wil kunstprojecten organiseren die de relatie in beeld brengen met de huidige maatschappij, onze verzorgingsstaat bevragen en van innovatieve impulsen voorzien. De doelstellingen van beide organisaties zijn daarom uiterst goed te combineren.

INTO Nature 2018

INTO Nature 2018

Into Nature: Out of Darkness

Deze editie zal plaats vinden op de grens van Fryslân en Drenthe. De expositie ligt midden in het centrum van de Koloniën van Weldadigheid (Unesco werelderfgoed) en toont werken van internationaal aansprekende kunstenaars.

Deze bijzondere plekken rond Frederiksoord en de verwevenheid met de kunstwerken maakt Into Nature: Out of Darkness een spannende, niet te missen kunstmanifestatie.

Open: 1 juli 2018 tot 16 september 2018; dinsdag t/m zondag van 11 - 17 uur.

Programma 2018

Programma 2018

De programmering van KiK voor 2018 bestaat uit binnen- en buitenprojecten.

Klik op vandaag, morgen of gisteren om de uitgebreidere omschrijvingen te zien per project.

 

 

Programma 2018

  • Winterlab vervolg | Harm van den Berg
  • De proefkolonie portretten | Wouter Jansen
  • INTO Nature 2018