Ken'ichiro Taniguchi | Hecomi map

Ken'ichiro Taniguchi | Hecomi map

1 februari - 30 april 2010

Ken 'Ichiro Tanaguchi zoomde in op de melkfabriek zelf. De fabriek betekent interessant historisch erfgoed voor de kunstenaar gerelateerd aan de fysieke toestand anno 2010.

De fabriek leverde de kunstenaar een rijkdom aan inspiratie. Ken'Ichiro heeft bij Stichting KiK een Hecomi map ontwikkeld van de melkfabriek zelf met een invulling vanuit de hedendaagse en historische context. Het Japanse woord Hecomi staat voor kerf, verdieping of afbladdering van bodem, wand, vloer of straatoppervlak, ontstaan door natuurlijke krachten of verval. Met een nauwkeurige precisie neemt hij de sporen over van wand of bodem en transformeert ze tot plastische objecten. De vormen zijn vaak eenmalig, omdat het verval doorgaat.

Een Hecomi map van Stichting KiK als tijdsbeeld in kaart- en installatievorm (3D). Gevonden 'tijdsporen' in 2D worden met kleine scharnieren en edelstaal getransformeerd tot sculpturale vormen. De historie van de kaashal wordt afleesbaar, doch raadselachtig in beeld gebracht.

Ken'ichiro Taniguchi is in mei 2009 genomineerd voor de THIEME Art Award, tijdens de ART Amsterdam; hij heeft de prijs niet gewonnen, maar zijn werk is door 'Young Collectors' tijdens de beurs aangeschaft voor de NOG-collectie.

Reacties (0)

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast