Groepstentoonstelling | No milk today

Groepstentoonstelling | No milk today

8 september - 6 oktober

De tentoonstelling "No milk today" vond plaats in 2001. De expositie markeerde het sluiten van de fabriek voor de melkindustrie en de transformatie van de plek tot een kunstverzamelgebouw: een volledig nieuwe bestemming. De voormalige fabriek is sinds die tijd een plaats voor (artist in residence) kunstenaars om te wonen en werken.

Aan "No Milk today" namen de volgende kunstenaars deel: Albert Brunsting, Robbie Cornelissen, Gerlof Hamersma, Age Hartsuiker, Loes Heebink, Miriam Hoekman, Insook Ju, Osnat Eilam Kedmi, Rita H. Klaucke / Bert Mebius, Jan Menses, Wies Noest, Erik Petersen, Ruud Pols, Adriaan Rees, Anneke Schollaardt, Schlomo Schwarzberg, John van der Valk en Sukyun Yang.

De meeste deelnemende kunstenaars stemden hun werk af op het bijzondere gebouw. Albert Brunsting fotografeerde oud-werknemers van de fabriek in de voormalige werkruimten. Andere kunstenaars werden getroffen door de sfeer van het gebouw en de associaties met de voormalige functie ervan. Voor de tentoonstelling werden de inwoners van Kolderveen uitgenodigd.

Reacties (0)

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast