2010

Soledad Pinto | Suspended objects - Objects in suspension

Soledad Pinto | Suspended objects - Objects in suspension

1 november - 20 december

Van 1 november tot 20 december 2010 nam de Chileense kunstenaar Soledad Pinto haar intrek in KiK. Zij is uit een groot aantal kunstenaars gekozen, die afgelopen zomer via een oproep van het Europese Pépinières programma, zich inschreven middels een projectplan voor deze AiR-periode in KiK.

Oli4 Rijcken | Oktober Kindermaand

Oli4 Rijcken | Oktober Kindermaand

3 oktober - 17 oktober 2010

Oktobermaand Kindermaand is in 2002 door de provincie Drenthe bedacht. Het idee was om kinderen in Drenthe en daarbuiten kennis te laten maken met alle leuke musea, theaters, muziekscholen, galerietjes en molens in Drenthe. De activiteiten zijn inmiddels behoorlijk uitgebreid. KiK nam deel aan dit uitgebreide kinderfestival dat in de provincies Drenthe, Groningen en Friesland plaatsvond.

Herfstrondje Nijeveen

Zaterdag 2 oktober en zondag 3 oktober waren bij KiK de deuren geopend in verband met het Herfstrondje Nijeveen. Bezoekers konden tussen 13.00 en 17.00 uur de tentoonstelling 'The Human Condition' komen bekijken en een rondleiding krijgen door de fabriek.

Recensie in het NRC Handelsblad

De duistere mens in mootjes

Tentoonstelling 'The Human Condition', t/m 31 okt in P.ART of your life, Zwolle, en in KiK, Nijeveen. Inl 06-51537791 of www.p.artofyourlife.nl of www.kik-site.nl.

Meppel Cultuurdag

Zaterdag 11 september was KiK geopend vanwege de Cultuurdag in Meppel. In combinatie met de stands en voorstellingen in het centrum van Meppel reed van 13.00 tot 17.00 uur vanaf de Groenmarkt/Kromme Elleboog een pendelbus naar KiK. Bezoekers werden zo in de gelegenheid gesteld op een snelle, eenvoudige manier naar Kolderveen te komen om de nieuwe tentoonstelling 'The Human Condition' te bekijken. In de bus werd voor de passagiers een introductiefilm gedraaid over de projecten die bij KiK zijn geweest.
Loes Heebink, mede-oprichter van KiK, heeft deze film gemaakt.

DISORDER | Lotje van Lieshout | Human Condition

DISORDER | Lotje van Lieshout | Human Condition

15 augustus - 31 oktober

Vanaf 15 augustus tot eind september 2010, woonde en werkte Lotje van Lieshout in de KiK-AIR. Zij maakte met de werktitel DISORDER, een film op locaties in en om de fabriek in door haar ontworpen decors. Op 5 september werd er een presentatie gegeven van ruwe opnames en van de decors waarin is opgenomen.

Kathrin Schlegel en Hagen Betzwieser | Chasing the Ephemeral, RC

Kathrin Schlegel en Hagen Betzwieser | Chasing the Ephemeral, RC

1 juli - 15 augustus 2010

Van 1 juli t/m 15 augustus werkten de twee Duitse kunstenaars Kathrin Schlegel en Hagen Betzwieser in de AiR van KiK.

Opening nieuwe AiR

KiK betrok in het weekend van 5/6 juni op een feestelijke manier de nieuwe AIR. Zaterdag 5 juni vond vanaf 15.00 uur het officiële gedeelte plaats. Vertegenwoordigers van Provincie Drenthe, Gemeente Meppel, BOEi en van Stichting KiK deden een woordje, waarna Statenlid Mevr Annemarie Pannekoek de officiële opening verrichtte.

KiK op KunstVlaai 2010

KiK op KunstVlaai 2010

15 mei - 23 mei 2010

KiK presenteerde op KunstVlaai 2010, te Amsterdam, van 15 t/m 23 mei 2010 een deel van het Hecomiproject (hecomi is het Japanse woord voor kerf of kras) dat Ken'ichiro Taniguchi in de maanden februari t/m april van dit jaar maakte tijdens zijn AIR-periode in Kik.

Daan Roosegaarde | Flow 5.0

Daan Roosegaarde | Flow 5.0

april - juni 2010

Het werk van Roosegaarde verkent en onderzoekt de dynamische relatie tussen de architectuur, de mens en de digitale wereld. In deze interactie creëren zijn beelden een 'tactiele high-tech' situatie, waarin de bezoeker en de (publieke) ruimte versmelten tot een geheel. Dit voorjaar gaf hij bij KiK een project invulling.

Eerste tentoonstelling 2010

Eerste tentoonstelling 2010

5 juni - 15 augustus

Tijdens de eerste tentoonstelling werd het werk van meerdere kunstenaars gepresenteerd o.a. Ken'ichiro Taniguchi, Veronique Schrama, Laura van der Zee, Maayke Schurer, André Pielage, Krijn de Koning en Ronald de Ceuster. 

Ken'ichiro Taniguchi | Hecomi map

Ken'ichiro Taniguchi | Hecomi map

1 februari - 30 april 2010

Ken 'Ichiro Tanaguchi zoomde in op de melkfabriek zelf. De fabriek betekent interessant historisch erfgoed voor de kunstenaar gerelateerd aan de fysieke toestand anno 2010.

Tentoonstelling najaar 2010

Tentoonstelling najaar 2010.