Oktobermaand Kindermaand - 4e, 5e en 6e workshop 2013

Zaterdag, 19 oktober, 4e workshop
Ouders en kinderen eerst apart aan het werk en dan dit samenvoegen tot 1 kunstwerk van kind en ouder samen. Een workshop met bijzondere uitkomsten! Met Songhee Lee en Judith Omvlee in KiK.

Zondag, 20 oktober, 5e workshop: stop-motion-animatie in KiK
Vandaag waren in het kader van Oktobermaand Kindermaand vijf workshops over vijf verschillende manieren om te animeren met 'stop-motion'- technieken. De middag werd begonnen met een plenaire uitleg in de Kaashal en er werden voorbeeldfilmpjes geprojecteerd om alle kinderen met hun ouders te laten zien wat er allemaal mogelijk is met 'Stop-motion-animatie'. De workshops werden gegeven door Judith Omvlee van Kunstwijs samen met de vier gastkunstenaars Songhee Lee, Anastasija MassIzibene OñederraRobert Roelink Art. Na een middag hard werken, kwamen de groepjes weer plenair bij elkaar en werden de ruwe opnames na elkaar geprojecteerd. Daarna werd er als 'toetje' nog een prachtig filmpje vertoond waarin een duimstok verandert in een hond die van alles beleeft. De kinderen én hun ouders hebben een geweldige middag gehad in KiK!

Zondag, 27 oktober, 6e workshop
Verhalen zijn altijd al enorme inspiratiebronnen voor kunstenaars, zo ook voor de Spaanse kunstenares Izibene Onederra. Van haar kregen de deelnemers het begin van het verhaal van 'Het melkmeisje', maar hoe het verhaal verder gaat dat mochten de deelnemers zelf bedenken en tekenen met kleurrijke inkt.

Dit was tevens de laatste workshop voor KiK in het kader van Oktobermaand Kindermaand. Het enthousiasme is er in ieder geval wel om het volgend jaar weer te organiseren! Tot ziens!

 

Reacties (0)

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast