Locatie

Locatie

De voormalige zuivelfabriek 'De Venen' vormt met zijn ruimtelijke en verrassende kwaliteiten een aangename oase in een onverwacht stukje Nederland. De kracht van KiK en Kolderveen schuilt in de eenzaamheid en authenticiteit. Kolderveen is een dorp, zoals een dorp hoort te zijn.

'De Venen' geldt als karakteristiek voorbeeld van cultureel erfgoed. De ruimtelijke en verrassende kwaliteiten van het gebouw en zijn omgeving zijn van groot belang in de programmering van KiK

Eén ding is zeker: de rustieke en landelijke omgeving van Kolderveen bezorgen kunstenaars steevast inspiratie.

BOEi

KiK werkt samen met BOEi.

BOEi is een non-profit organisatie die zich bezighoudt met herbestemmen van industrieel erfgoed. Zij doet dit vanuit verschillende invalshoeken: als investeerder, als ontwikkelaar, als adviseur. Of een combinatie hiervan.

De mogelijkheid tot herbestemmen kan op alle soorten gebouwen van toepassing zijn. Van ijzergieterij tot steenfabriek en van kazernegebouw tot scheepswerf. Het maakt hierbij niet uit of deze gebouwen nu beschermd zijn door de overheid of dat het publiek en/of de eigenaar het monument de moeite van behouden waard vindt.

http://www.boei.nl/projects/view/40

Verhuur

KiK biedt de AiR - als de programmering het toelaat - een paar maanden per jaar te huur aan. Werkruimte: grote lichte studio 9 x 12 x 5 meter. Tevens kan in onderling overleg gebruik worden gemaakt van de aangrenzende Kaashal (12,5 x 19 x 5 meter) en keuken.

De woonruimte biedt vanuit de woonkamer en een slaapkamer een bovenaanzicht op de studio. Indeling van de woonruimte : entreehal; hal richting woonkamer/keuken; twee slaapkamers (één met een twee-persoonsbed en één met twee een-persoonsbedden); badkamer met douche en toilet. De studio is voorzien van tv/wifi/af-/wasmachine. Beneden in de werkruimte is een kleine extra opslag voor materiaal.

De ruimtes zijn niet alleen geschikt als atelier en werkruimte voor kunstenaars voor kortere periode bijvoorbeeld als voorbereiding voor grote projecten, maar biedt ook prima plaats voor gezinnen die een weekje in Drenthe willen vertoeven (in de buurt van het mooie nationale natuurpark Weerribben Wieden, Giethoorn, Havelte, etc.)

Ook kan KiK ruimte bieden aan evenementenorganisaties op zoek naar een bijzondere authentieke plek, organisaties op zoek naar expositieruimte voor (amateur)groepen of voor een uitvoering van theater- en toneelgroepen. Naast het feit dat KiK regelmatig stagiaires ontvangt kunnen academies en kunstencentra de Kaashal en het atelier - dat in 2010 is gerealiseerd - gebruiken als extra uitvalsbasis of als locatie voor afstudeerprojecten. Natuurlijk kunnen organisaties de ruimte ook huren voor het geven van een receptie, presentatie of workshop op locatie.

De fabriek ligt in een prachtig landelijk gebied waar mooie fiets- en wandeltochten gemaakt kunnen worden. Giethoorn, de Beulakker, het prachtige natuurgebied de Wieden en de Weerribben liggen in de directe omgeving.

De huur bedraagt €800,- per maand (excl. energie, telefoon, toeslagen); €300,- per week en €160,- per 2 nachten.

U bent van harte welkom vrijblijvend de ruimte te bezichtigen.
Neem voor meer informatie contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Interieur